Translate

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Laptisorul de matca





Laptisorul de matca este o substanta secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor si este destinat hranirii larvelor tinere si a matcilor adulte: este folosit la hranirea acestora imediat ce este secretat si nu este niciodata stocat.Are un aspect vascos, culoare alba cremoasa, gust acrisor, usor astrigent.

Regina albinelor, care se hraneste exclusiv cu aceasta substanta, traieste aproape 5 ani, in timp ce albinele de rand,au, in medie, o durata de viata de 45 zile.




Continut si indicatii
Mai putin cunsocut este ca laptisorul de matca este mai bogat in complexul de vitamine B - respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 - decat drojdia de bere.

Acidul Pantotenic (vitamina B5), in organism se transforma in coenzima A care actioneaza benefic asupra sistemul nervos si a glandelor suprarenale, de unde si porecla de "vitamina antistress". De asemenea, participa la formarea si regenerarea pielii si mucoaselor, in metabolismul lipidic.

10 HDA acid. Aceasta substanta este prezenta numai in laptisorul de matca si face din el un super aliment.
Aminoacizii sunt substante indispensabile in sinteza proteinelor, care sunt piatra de temelie a masei musculare.
Din acesti aminoacizi un numar de 8 au fost identificati ca fiind esentiali,întrucât nu pot fi sintetizati în organismul omului si trebuie asimilati zilnic din alimente.


Este folosit ca supliment nutritiv natural, stimulent biologic cu actiune energizanta, reface celula nervoasa ,reduce colesterolul din sange, joaca un rol deosebit in metabolismul celular.
Rezistenta la efort, refacerea organismului dupa interventii chirurgicale si tratamente agresive, menopauza, in stari de oboseala, surmenaj, astenie, lipsa poftei de mancare, randament psihic scazut, anemii, anorexii.Foarte important este faptul ca folosit in tratamentul bolii Parkinson,a sclerozei in placi,cancere,in asociere cu regim alimentar lipsit de zahar,carne,preparate si bauturi bogate in aditivi sintetici,margarina,dar bogata in miere de albine,si fructe si legume crude,nepreparate termic.

duminică, 4 aprilie 2010

Hristos a inviat




Dupa o saptamana plina,in care am facut cozonac ,pasca cu branza,smantana ,ciocolata,dupa pricepere si indemanare,am vopsit oua,unii mai priceputi le-au incondeiat dupa traditia strabuna,drob de miel(cighir),friptura delicioasa de miel la cuptor mirosind minunat a rozmarin si usturoi-ne adunam langa cei gragi,ciocnim un ou rosu si bem un pahar de vin rosu
Traditia spune ca in prima zi de Paste, Cristos a mancat peste a baut vin rosu....
Pasca ,obligatoriu de forma rotunda semnifica piatra de pe mormant...
Sa ne bucuram cu totii ca am ajuns sanatosi sa sarbatorim si anul acesta,impreuna Sfanta Sarbatoare a Invierii
Invierea Domnului Iisus sa aduca in sufletul vostru Iubire si Bucurie! Nu uitati ca destinul SAU a fost "CRUCEA", scopul SAU a fost "DRAGOSTEA", motivui LUI ati fost voi!