Translate

Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 iulie 2011

Brugmansiile-partea a II a


Ma intreba cineva in urma cu cateva zile pe blog daca mai am brugmansiile(trompeta ingerilor).

Deocamdata este inflorita cea roz-o floare superba ,enorma-30 cm lungime.Initial,in faza de boboc sunt de coloare galben pal,ulterior devin roz.....

Sunt delicate ,nepretentioase ,singurele lucruri de care trebuie avut grija la ele sunt apa(le ud dimineata si seara) si ingrasamintele-am cumparat ingrasamant universal sub forma de granule albastre de la Compo(din care am pus cate 2 linguri in fiecare ghiveci,sau la radacina celor ingropate in gradina)


Experimental am constatat ca celor ingropate in gradina le merge mult mai bine -in sensul ca nu sufera atat de mult de sete ca celelalte din ghiveci.
  

Vara asta s-au cam luptat cu melcii care le-au rontait florite si cateva omizi pe care le-am depistat la timp si decimat.
Inca doua brugmansii sunt pline de bobocei,astept sa infloreasca sa vad ce culori sunt(cand le-am achizitionat ,etichetele s-au desprins si nu mai stiu culorile)...Va fi o surpriza foarte placuta.

3 comentarii:

Dani P. spunea...

Imi place mult culoarea asta la brugmansii. Arata fantastic inflorita si, iti urez, in citiva ani sa devina un pomisor. Pacat, ca nu le poti pune in gradina, din cauza frigului ...

Dana spunea...

Intr-adevar superba! Nici eu nu stiu ce culoare are floarea, dar sper sa aflu. Deocamdata ii dau apa multa, si ma intreb daca ar trebui sa o mut din ghiveciul actual,pare cam mic.
La cat mai multe flori frumoase!

gabriela spunea...

sunt deosebite plantele acestea. Stiu ca unele emana un parfum deosebit. Dar si ca sunt plante otravitoare si este bine sa lucrezi cu atentie cu ele. Frumusetea are si ea suspansul si pericolele ei.