Translate

Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 ianuarie 2012

Start in anul agricol 2012

Titlul suna cam pompos,pentru niste agricultori amatori,care au o gradina cu suprafata de 150 metri patrati,judicios impartiti,ce-i drept,pentru a cultiva cat mai multe....pe principiul ...cate un pic din toate....
Am dat startul in noul an agricol,cu micutele rasaduri de rosii care au incoltit ieri...sunt dragalase dar firave....se lungesc dupa lumina,astfel ca le-am suplimentat dorinta de soare si lumina cu ...un neon.....
Asta-i crudul adevar..desi sunt asezate pe o masuta la geam,un geam destul de mare orientat spre sud,soarele nu este destul de generos,si nu se arata destul de des pe cat ne-am dori noi.
Urmarim in continuare evolutia micutelor plantute de rosii,si asteptam incoltirea si a ardeilor,gogosarilor,si vinetelor....pentru care trebuie sa mai asteptam vreo doua saptamani.
Am primit sfaturi diverse...multi ne spun ca am inceput prea devreme cu rasadurile anul acesta.Avand in vedere ca in curand,gradinita noastra v-a gazdui si un solar, cei mai experimentati ca noi spun ca nu este devreme.
La solar,suntem la faza de planuri,materiale,costuri,dar cand incepem ,incepem in forta...
Eu sunt mai mult cu sfaturi,dorinte si hei-rup.....la omuletul meu-colegul de apartament este speranta.

marți, 17 ianuarie 2012

Pregatim semintele

Ne uitam afara...vremea este nehotarata,cand ninge ca-n basme,cand iese un soare frumos,de-ti vine sa iei sapaliga si sa iesi in gradina.

Nuuu,totusi ,sa fim realisti,este inca iarna.Ca sa ne mai alinam sufletele de dorul primaverii si al gradinaritului,am scos plicurile cu seminte,stranse si pregatite de asta toamna,am ales vinetele si ardeii.

Pregatim pamantul de pus in paharele...anul asta folosesc....tavite de plastic cumparate de la Matca.

Am cumparat pamant de flori pe care l-am amestecat cu nisip,perlit,si coji de oaua pisate marunt.Semintele le-am pus de seara in apa calduta amestecata cu cateva picaturi de Bionat(am ramas fan Bionat...am fost foarte multumiti de el anii trecuti).

Dimineata am pus cate 2 seminte in fiecare godeu si am etichetat...acum rabdare,caldurica si udat,si peste 40 zile(scrie la carte) vor incepe sa iasa rasadurile....anul trecut au iesit cam dupa 3 saptamani,in camera erau 19 grade.