Translate

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 martie 2014

Reorganizarea de primavara a gradinii

Este primavara ...OFICIAL.....
Cea mai frumoasa si calduroasa zi de din aceasta primavara  a fost sambata trecuta,cand am stat in gradina in tricou cu maneca scurta,un soare caldut de primavara ne-a incalzit priviile si sufletele...nu a lipsit un vant blajin de primavara care s-a jucat cu..."cositele mele".....
Echipati corespunzator,doar ne pregatim pentru acest moment minunat de ceva vreme.....toata iarna am aranjat si rearanjat semintele in plicuri,cutii,am facut planuri de reorganizare a gradinii ,ne-am gandit si razgandit ce mai "punem" nou in gradina,la ce renuntam....ce relocam....

Solarul va primi cat de curand o infatisare noua pe care o proiectam de anul trecut.....acoperisul si peretii(pana la jumatate ) vor fi din placi de policarbonat....partea de jos va fi deschisa,ca si anul trecut,pentru o buna aerisire.
Noutate in gradina vor fi anul asta cartofii-albi si mov ,fasolea bob si kale.Revenim la cultivarea mazarei-preferata mea,dupa un an de pauza.

Am renuntat le doua tufe de rubarba din cele 5,care au plecat spre noii proprietari,3 tufe sunt suficiente pentru placinta si sucul delicios de rubarba.In fotografie se observa un mod de protectie foarte inteligent pentru rubarba pe perioada iernii......nu ne apartine,dar l-am adoptat(un olar priceput va poate ajuta)
Yacon-ul(cele 2 tufe) vor sta in niste vase foarte mari,pe lateralele gradinii(pentru a nu ocupa spatiul din gradina).

4 comentarii:

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna dimineata,
Munca si rezultate, planuri si amenajari noi, prospetimea primaverii atrage primenirea gradinii.
Frumos si organizat,daca permiteti o idee pentru solar.Cand mi-am facut solarul an crezut ca este bine ca aerisirea sa o fac pe jos, la nivelul plantelor dar, avand un prietem agronom care ma viziteaza si-mi mai picura si cate o idee( desi cam rar si cu zgarcenie) m-a sfatuit sa fac aerisirea la partea superioara a solarului( caldura se ridica nu coboara).
Daca tot puneti policarbonat, ideea mea este sa faceti acoperisul si partea de jos a solarului din policarbonat iar intre partea de jos si acoperis sa lasati loc pentru aerisire, un sistem simplu gen jaluzea confectionat din folie de polietilena - nu stiu zic ce-am facut eu poate va ajuta.
O zi minunata cu spor in tot ce faceti.

Sorela spunea...

cizmulitele sunt mortale !

Codrina spunea...

Dupa "plecarea" tatei dintre noi a aparut pasiunea pentru bufnite si fluturi ...Multu'!

Codrina spunea...

Multumim pentru ideea de fereastra de aerisire....inca nu ne-am apucat de asamblat policarbonatul pe solar.....mai ales eu...."mester mare"...bat un cui si im zdrobesc "destele" de trei ori.....