Translate

Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 aprilie 2011

Experiment cu rosii la pet



Acum o saptamana am facut un experiment-10 dintre rasadurile viguroase de rosii le-am plantat intr-o zi calduta,direct in gradina,si le-am acoperit cu pet-uri de 2 litri.

Din 10 plantute,2 au decedat...nu stiu daca se poate face vreo asociere,dar rasadurile de sub pet-urile transparente(albastre) au o parte din frunze parlite....arse...Cele de sub pet-urile verzi sunt viguroase,bine dezvoltate,fara semne de suferinta a plantei.

Pet-urile le las fara capac,chiar si noaptea,si la pranz cand sunt 16-17 grade le ud cate un pic,prin dopul deschis.

La mutare in gradina le-am udat cu solutie de Bionat.

Sa fie vreo legatura intre culoarea pet-urilor si plate.....Sa influenteze culoarea verde in mod pozitiv?Nu stiu....a fost doar un experiment 75% reusit...din care am tras concluzii...Poate nu lipsit de importanta,rasadurile de rosii care s-au topit erau sub pet-uri de culoare albastru deschis....

La anul voi pune rasadurile mai repede in gradina,asigurandu-le si o aclimatizare corespunzatoare,lucru pe care l-am facut anul asta pe 23 martie....

3 comentarii:

thamara spunea...

de luat aminte !

thamara spunea...

o să experimentez și eu, și cu peturi albe.

Anonim spunea...

Au experimentat altii. Berea se livreaza EXCLUSIV in peturi de culoare verde sau maron inchis deoarecea acelea contin un compus care blocheaza ultravioletele care altfel ar distruge rapid calitatea produsului. In farmacii, la fel, exista preparate care obligatoriu se tin in sticle inchise la culoare pentru a le pastra pe termen lung proprietatile.