Translate

Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 iunie 2012

Gem de rubarba

Rubarba noastra din gradina a inceput sa-si faca de cap..s-a facut frunzoasa,nu mai aveai loc sa treci pe langa ea...motiv pentru care in weekend-ul trecut i-am pus gand rau.....m-am hotarat sa incerc(pentru prima data) un gem de rubarba cu ghimbir(sunt mare amatoare de ghimbir)
Am cules rubarba,i-am rupt frunzele(le-am aruncat sunt toxice-prin cantitatea mare de oxalati continuta),si am folosit urmatoarea reteta:
1kg de cozi de rubarba,curatate de pielita si taiate in bucatele de 1-1.5 cm lungime
700 grame de zahar
2 linguri de ghimbir ras(se poate folosi si praf....dar nu iese atat de parfumat)
700 grame de zahar
-optional coaja si sucul de la o lamaie/limeta

Am lasat peste noapte in cratita pe care o folosesc numai la dulceata ,bucatelele de rubarba cu zaharul si ghimbirul....
A doua zi dimineata am pus cratita la fiert pe foc mic ,am luat spuma,am facut testul cu farfuriuta,pentru a vedea daca  este legat siropul....
Optional se poate folosi Gelfix la sfarsit.....
Am pus gemul in borcane fierbinti...
Trebuie sa recunosc ca au fost si persoane reticente la gustul lui.....mama, draga de ea care nu este prietena cu ghimbirul....si m-a rugat sa fac tura viitoare gem fara ghimbir,sa poata si ea manca.....

3 comentarii:

DANI spunea...

Am mai citit, ca se poate combina si cu capsuni sau cu portocale.
Eu am incercat compot de rubarba cu mere si e minunat intr-o zi fierbinte de vara, sa te racoresti cu un bol de compot acrisor ...

Codrina spunea...

Data viitoare inlocuiesc ghimbirul cu o lamaie + o portocala(zeama si coaja)

Anonim spunea...

Salut! Am luat reteta de supa rece si am multumit, dar nu am nimerit co
dul si nu s-a asimilat! Multumesc si pentru reactualizarea amuntirilor mele despre rubarba pe care am mancat-o in Germania in urma cu 2o de ani si mai bine!