Translate

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 iulie 2012

Invazie de furnici


Anul acesta ne confruntam cu un fenomen nou...invazie de furnici in casa...daca uiti o firmitura pe masa,pe blat,sau pe jos....furnicile sunt prezente imediat....de cateva zile a devenit deranjant pentru ca nu este una-doua....
Pentru ca avem pisica care misuna peste tot,nu putem folosi insecticide.....am incercat sfaturi din batrani cu lamaie mucegaita.....nu prea a mers....
Ieri ,vecina mea draga mi-a dat si solutia....zat de cafea ,uscat,fara zahar....
Am lasat zatul de cafea la uscat pe cateva servete de bucatarie,si am incercat.....functioneaza!!!!
Cum este vorba aceea din batrani..."cine nu are un batran sa si-l cumpere"?
Si daca tot vorbim de zatul de cafea...sa-i enumeram si alte moduri de utilizare:


 "Ingrasamant" pentru legume! Fermierii au descoperit aceasta interbuintare care le-a asigurat cele mai frumoase produse agricole: rosii, morcovi, pepeni. Zatul de cafea adauga vitamine, minerale si nitrogen solului, imbunatatind calitatea legumelor si protejandu-le de "nvazia"insectelor.
 
Nu permite raspandirea cenusii din soba/semineu! Inainte sa evacuam cenusa, imprastie putin zat de cafea proaspat. Acesta nu va permite cenusii sa se raspunadeasca in aer.

Improspateaza culoarea maro a  garderobei! Daca hainele noastre de toamna sunt in culori maronii le putem folosi de cafea si zat la spalare.

Brunetele isi pot clati parul cu cafea! De asemenea, acest procedeu foloseste si pentru persoanele cu parul roscat in nuante inchise, reimprospatand culoarea parului.

 Exfoliant-putem folosi  zatul de cafea in ritualul nostru zilnic de ingrijire a pielii. Deoarece indeparteaza celulele moarte si stimuleaza productia de noi celule, zatul de cafea tonifica pielea. Amestecam ulei de masline cu gel de dus.

Odorizantul perfect pentru frigider! Este foarte simplu, trebuie doar sa punem zatul de cafea intr-un recipient si sa-l depozitezi in frigider. Va elimina mirosurile deranjante!
 
Body scrub-Amesteca 1/2 cana de zahar brun, 1 lingura de extract de vanilie, 1 lingurita de scortisoara, 1/8 cana ulei de aloe vera cu zat de cafea proaspat. Maseaza corpul si fata, apoi indeparteaza cu apa calduta.

  Curatarea scrumierei- imprastie putin zat si foloseste un prosop pentru a curata scrumul de tigara. Apoi, se spala cu apa fierbinte.

  Foloseste zat de cafea la prajituri-Daca amestecam putin zat de cafea cu 1/2 cana zahar, 1/2 cana malai si apa cat este necesar poti sa obtii o coca delicioasa.



Un comentariu:

Dani P. spunea...

O sa incerc si eu, am un cuib de furnici intre dalele de piatra din gradina. E bine de stiut, ca zatul e bun la furnici :)