Translate

Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 martie 2014

Kale-partea a doua



Desi in site-urile de specialitate,cel mai adesea gasim instructiuni de plantare  sub forma de rasad in gradina,noi o vom sadi semintele direct in gradina la sfarsitul lunii martie-inceputul lunii aprilie,intrucat semintele germineaza si in sol rece(se recomanda 2-4 saptamani de la ultimul inghet-pentru insamantarea de primavara si 10 saptamani inainte de inghet pentru insamantarea de toamna)

Referitor la  pretentii,kale se preteaza a fi cultivata intr-un sol bine drenat,mediu fertilizat,nu este pretentios cu privire ca continutul in azot.

Pentru cei mai rigurosi dintre gradinari care verifica pH-ul solului,acesta trebuie sa fie undeva intre 5.5-6.8.Pentru solul prea acid se recomanda adaugarea de tocatura de lemn.

Solurile usoare,nisipoase sau argiloase vor afecta kale la capitolul gust si savoare.
Ca un sfat vis-a-vis de numarul de plante cultivate,se recomanda un numar de 3-4 plante pe membru de familie.

Pentru insamantare  direct in sol,aceasta se recomanda a se face la 1 cm adancime,si aproximativ 10 cm intre seminte-repet pentru gradinarii rigurosi,ulterior cand plantele vor creste in stadiul de rasad de 10 cm se vor repica la 30-40 cm distanta una de alta.


2 comentarii:

Delia spunea...

Buna. De unde putem achizitiona seminte de kale? Vad ca articolul a fost scris anul trecut, cum s-a comportat cultura de kale? Ati fost multumiti? Multumesc!

Codrina spunea...

Buna ziua.....imi cer scuze pentru perioada de absenta......Am mancat toata iarna din frunzele de kale congelate-in plu am facut smoothie delicioase pline de vitamine.....
Cateva seminte de kale mai am disponibile-daca sunteti interesata,scrieti-mi mail,va trimit cu drag......din 5 tufe mancati toata vara si puneti si pe iarna.