Translate

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 22 martie 2014

Permacultura la cartofi

Continuind ideea de gradinarit tip "no dig",fara a  sapa,sau cum ar spune unii...sau,mai degraba fara a deranja prea mult pamantul,am adoptat si noi acest concept,aplicandu-l de data aceasta pentru cartofi.




Am asezat  cartofii la o distanta de 25-30 cm unul de altul,si am acoperit cu paie.
Am udat din nou peste paie(in fotografii vedeti o plasa pusa peste paie,deoarece batea foarte tare vantul,si am incercat sa evitam imprastierea paielor prin toata gradina).


Cartofii se pot pune intregi,sau taiati jumatati cu conditia ca fiecare jumatate sa aiba cel putin nou nod viabil. 
Odata incercata metoda,saptamana viitoare vom adauga la cultura cateva cuiburi de cartofi purpurii(mov),si 2-3 cuiburi de cartofi dulci(am cumparat un cartof dulce dintr-un supermarket- pe care il vom taia in doua )
Cand plantele vor mai creste vom mai adauga un strat de paie deasupra celor existente pentru ca radacinile sa fie bine acoperite.Udam periodic si ne inarmam cu rabdare pana vom manca primii cartofi noi,plantati de noi prin metoda permaculturii.

4 comentarii:

dor spunea...

Harnici cum va stiu eu :) Va urez sa aveti o recolta bogata de cartofi.

Codrina spunea...

Multumimmmm....

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna dimineata,
Felicitari pentru experiment si sa aveti parte de roade bogate.
Deci, se poate face gradinarit si in alt fel decat in stilul, "brazda adanca si ingusta", ata de specific gradinilor noastre, cu mai putin efort si aceleasi rezultate.
O zi minunata.

Anonim spunea...

rezultate la permacultura?