Am pus de seara o cana de naut la umflat in apa calduta cu o lingurita de bicarbonat(am lasat nautul in apa cu bicarbonat 12 ore)
A doua zi am zdrobit boabele de naut cu furculita(sau zdrobitorul de cartofi)-nu cu blenderul.....nu vrem o pasta fina,vrem o textura in care sa se simta grunji de naut.
Am adaugat coaja de la o lamaie,o lingurita de coaja de lamaie,o lingurita de chimion prajit si apoi macinat,sare,piper,3-4 catei de usturoi dati pe razatoarea mica,o ceapa mica taiata marunt,o jumatate de legatura de patrunjel taiat marunt,1-2 linguri pesmet,1ou batut,o lingurita de bicarbanat stins cu lamaie.Se amesteca bine compozitia,si se lasa o ora la frigider pentru a se intrepatrunde aromele.
Se dau prin faina si se prajesc in baie de ulei.
Se servesc cu iaurt gras in care taiem marunt 1-2 castraveciori murati.
Se poate face si varianta de post,fara oul din compozitie si fara iaurtul din garnitura.
Pofta mare!!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu