Veti spune...iar ciudatenii?
Da ...este ciudat,dar cum se face dulceata de gogonele verzi,de ce nu s-ar face si de rosii coapte?
Aceasta reteta mi-a fost data de o cunostinta de la Iasi,care este foarte priceputa in ale bucatariei....
Trebuie sa recunosc este delicioasa si foarte aspectuoasa.
Am folosit pentru inceput 1 kg de rosii coapte,dar mai tari(din soiul Roma sau San Marzano)
Punem la fiert o cratita cu apa,intepam rosiile in partea opusa cozii in cruce,nu foarte adand,le dam drumul in apa 1 minut,si apoi le scoate si le clatim intr-o sita,sub jet de apa foarte rece,astfel incat sa ramana tari.
Cand s-au racorit,le scoatem pielita,le curatam miezul cu seminte,si pulpa o taiem in cubulete de 1 cm.
Se cantareste pulpa si se adauga aceeasi cantitate de zahar,si o pastaie de vanilie taiata in doua,sau zahar vanilat.
Am folosit un plic de gelfix.
Prepararea este cea specifica preparatelor cu Gelfix-inscris pe plic.
Se pune la borcane sterilizate.
6 comentarii:
Foarte interesant.Astept sa gust.
Extrem de interesant, eu nu am mancat nici dulceata de gogonele. Sunt curioasa ce gust are: dulce-acrisor?
Mirela...dupa dulceata de gogonele nu prea ma omor,dar cea de rosii este buna tare....
Cea de gogonele este acrisoara de la lamaie
wow, ce bine arata in lingurita.Sper sa imi fac timp sa incerc si eu. Acum sunt tare ocupata cu uscatul legumelor pentru vegeta de casa
De rosii verzi am gustat, din asta nu. Nu m-as da inapoi sa fac o dulceata de rosii coapte, daca as avea o recolta bogata ...
Asta o sa fie o noua experienta de pus in practica, daca reusesc sa-mi conving consoarta...daca nu, tot o sa incerc s-o fac eu si ei nu-i dau...
Trimiteți un comentariu