Translate

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 23 mai 2010

Tajine -un vas, o mancare,sau un mod de viata sanatos?







M-am indragostit iremediabil de tajine...Cum am facut cunostinta cu "El"?In cei doi ani jumatate petrecuti in Egipt.



Desi tajine-ul este mai popular in Tunisia,Liban Maroc,eu am mancat in Egipt prima mancare preparata in el.Colegii mei de la Universitatea din Cairo obosnuiau sa organizeze vineri seara dish-partiuri,in care fiecare gatea cate ceva...eu le gateam salata de boef si placinte cu branza la cuptor,sau langosi,sau supa cu galuste....ei ma serveau cu mancaruri traditionale.Printre care



o omleta delicioasa cu multe legume,pe care o prepar si acum acasa fiind,in Romania.Mi-am cumparat un tajine-din Maroc,via Franta,care a meritat tot drumul facut si toti banutii investiti in el.



Din Egipt mi-am adus mirodenii si din mancarurile mele nu lipseste sofranul ,un amestec delicios pe baza de chimion,sofran,boia dulce.



Imi place sa gatesc carne cu multe legume -care datorita faptului ca tajine-ul gateste mancarea pe principiul aburilor,este nu numai gustoasa,dar si foarte sanatoasa.



Putem prepara orice alt amestec pe baza de carne de miel,de pui,peste legume de toate felurile,sau pur si simplu un ghiveci de al nostru de legume,dar foarte condimentat si bine asezonat.



Punem cateva picaturi de ulei pe fundul vasului(mie imi place cel de masline),un rand de legume ,un rand de carne,piparata si sarata,legume din nou....mirodenii,sare....punem capacul si il introducem la cuptor....verificam din cand in cand stadiul de gatire a mancarii....Tajine-ul nu are un timp de gatit bine precizat

Niciun comentariu: