Translate

Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 mai 2010

Vremea salcamului si desertul delicios







Sa asociem primavara cu mireasma salcamului inflorit,cu bucuria albinelor care zboara din floare in floare.



De cand eram mica vremea salcamului era insotita de clatite cu floare de salcam,pe care educatoarea mea le gatea in mod delicios,si a carei reteta a ajuns peste ani si la mine.



Ca ingrediente folosesc


200 ml apa minerala carbogazoasa


250 grame faina alba


2 oua


1 lingura zahar pudra


esenta de vanilie


2 "maini" flori (desfacute de pe tijele florale)



Compozitia arata ca o smantana groasa.Intr-o cratita de teflon se pune ulei din belsug,se lasa sa se incinga si se pune cate un polonic mic de compozitie.Se prajeste pe ambele parti se scoate pe o farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat.












Niciun comentariu: