Translate

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 iunie 2012

Gazpacho-supa rece de rosii

Ne abatem putin de la ideea de gradinarit a blogului,dar folosim ca materie prima pentru aceasta reteta cateva din roadele gradinii.
M-am tot gandit ce sa mancam la pranz,ceva bun,racoritor,fara a face uz de plita ceramica si a face caldura in plus in bucatarie.
Mi-am adus aminte de gazpacho-reteta de supa rece de tomate a spaniolilor.
Am adaptat reteta la ingredientele pe care le aveam in frigider,si am renuntat sa folosesc ceapa de data aceasta....ar fi insemnat sa ies pana in gradina ,pe o caldura de 37 grade....un NU hotarat!
Iata ce am folosit:
-3 rosii  mari,bine coapte(cu tot cu coaja,doar curatate de cotor)
-1 castravete(curatat de coaja)
-1 ardei gras rosu
-2 catei de usturoi
-2 linguri ulei de masline
-1 cana apa minerala
-sare si piper (dupa gust)
-2 felii de paine(se poate folosi paine mai veche)
-busuioc verde pentru ornat
Se amesteca toate ingredientele in blender,se potriveste de sare si piper si la sfarsit se adauga dupa gust cateva picaturi de otet pentru a obtine gustul usor acru,specific pentru gazpacho.
Se pune supa intr-un recipient cu capac pentru cateva ore la frigider,pentru a permite gusturilor sa se combine.Pofta buna!

4 comentarii:

Bangchik and Kakdah spunea...

It's good to forget about oven and stove once in a while, and natural on eating.....

Codrina spunea...

Yes....of course.....

Dani P. spunea...

Ideala pe o zi de canicula !

Codrina spunea...

Si buna...rau...Hehe....