Translate

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 23 iunie 2012

New Dawn-alt trandafir catarator de poveste

Pe masura ce le apar bobocii ,descoperim ce minuni am cumparat si plantat drept trandafiri cataratori de bolta(pe parcursul transportului etichetele s-au desprins,norocul nostru a fost ca cei de la care am cumparat trandafirii au avut ideea geniala de a ambala trandafirii cataratori intr-un pachet separat,ne si vedeam sapand si mutand trandafirii dintr-un loc in altul.....)
Noul inflorit este New Dawn,un trandafir delicat si parfumat. 
Descoperit de Somerset Rose Nursery  in Statele Unite ale Americii,in anul 1930,a fost
introdus în Statele Unite de către Henry A. Dreer în 1930, ca New Dawn;face parte din grupa cataratorilor cu flori mari,remontant,de culoare roz pal,cu un parfum moderat care aduce a mar(dupa parerea noastra)
Dimensiunea florii este de 10-12 cm in diametru cu 26-40 petale(...nu le-am numarat,asa este descris de literatura de specialitate...)  în mare parte solitar, dar si  în grupuri mici. Infloreste in valuri pe tot parcursul sezonului.
Trandafirii roz pal fac contrast delicat pe frunzele de culoare verde inchis, lucioase.
Înălţimea  intre 300 -500 cm. 

Intr-adevar un trandafir de poveste.....



2 comentarii:

Dani P. spunea...

Ah, ce culoare de portelan !!!

Codrina spunea...

Este foarte delicat...dar Nahema ramane in topul preferintelor....asteptam sa infloreasca si Yasmin ,facem un top si ne hotaram intre Nahema,New Dawn,Rossana si Yasmin-rozulicii nostri cataratori