Translate

Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 iunie 2012

Rucola

Anul trecut am luat un plic de seminte de pe net(http://www.seminte.de/   site-ul de unde imi iau majoritatea semintelor si bulbilor)...auzisem pareri pro si contra despre rucola,dar noua ne-a placut teribil.....
Noi facem salata clasica ,in care punem si macris,ceapa verde,mult marar,rosie taiata cubulete,ulei masline,zeama si coaja de lamaie,si asezonam cu sare de mare.....
Dar am mancat in vizita la cumnatica mea draga varianta frantuzeasca-frunze de rucola,boabe de struguri albi si branza cu mucegai....delicioasa.....
In primavara sotul meu a sapat stratul cu pricina,dar macrisul si rucola s-au ambitionat sa reapara...am aflat cu ocazia aceasta ca sunt perene....dar proportia de reaparitie a fost mai mica,asa ca m-am inarmat cu alte doua plicuri de la site-ul cu pricina,si voi revigora stratul de rucola si macris....Mai avem ceva rucola,dintr-un plic de mix de seminte.....dar frunzele fragede si proaspete au constituit deliciul puricilor negri,de care povesteam intr-o postare anterioara....
Meteorologii ne-au dat vesti bune pentru zona noastra,ploile se mai restrang,asa ca vom avea posibilitatea sa recuperam lucrarile ramase restante in gradina....Nu mai spun ca buruienile se rasfata pe alocuri in voie dupa atatea ploi,si astazi le vom veni de hac...(pentru o scurta perioada,bineinteles).....

2 comentarii:

coco spunea...

imi place tare mult rucola !!!

DANI spunea...

Rucola e grozava la pizza, bruschette si macaroane si nu mai spun, de salati. Merge grozav cu rosiile si parmezanul.
Sa o tunzi pe masura ce creste si ea va da frunze noi, fragede. Daca o lasi in voia ei, face si seminte.