Translate

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 8 martie 2014

8 Martie,zi speciala pentru doamne si domnisoare



Ziua de 8 Martie este zi speciala pentru doamne si domnisoare.Suntem rasfatate,primim flori,dulciuri,cadouri,ne simtim speciale.
Originea acestei sarbatori o regasim in urma cu mai mult de 100 ani,cand intr-o fabrica de confectii din New York a izbucnit un incendiu in care si-au pierdut viata multe femei.Acest eveniment trist a fost urmat de un protest fata de conditiile de munca ale femeilor angajate  in fabrici,marcand de fapt inceputurile Zilei femeii de astazi.
In 1910, la Copenhaga apare pentru prima data ideea zilei femeii cand se sarbatorea miscarea femeilor pentru egalitate in drepturi si egalitate de sanse. 7 ani mai tarziu se naste si ziua de 8 Martie cu prilejul grevei muncitoarelor din Sankt Petersburg.
 Ziua femeii a fost recunoscuta ca sarbatoare internationala in 1977, devenind o traditie in majoritatea tarilor din Europa si in SUA, fiecare sarbatorind-o dupa cum simte.
Orice femeie asteapta cu nerabdare ziua de 8 Martie , zi in care isi doreste sa fie rasfatata  de iubit, sot, cat si de copii, rude si chiar colegi.

Pentru ca sunteti cele care insenineaza zilele barbatilor - desi ei se plang dar numai pentru ca asa s-au obisnuit - pentru ca sunteti cele care suflati dragoste peste orice faceti voi si familia voastra, pentru ca sunteti cele care numai cand priviti catre copiii vostri, dati lumii mai multa frumusete, pentru ca sunteti cele care gasesc in fiecare zi timp pentru orice problema si orice nevoie a celor dragi, pentru ca, desi va mai plangeti cateodata, o luati de la capat in fiecare zi, mai puternice si mai hotarate, pentru ca sufletul vostru stie ce e iubirea, cum se daruieste si cum se primeste ea... si pentru tot ceea ce reprezentati... pentru voi timpul se opreste putin in loc la fiecare inceput de Primavara, sa va aduca un omagiu...
La multi ani!








Niciun comentariu: