Translate

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 martie 2014

Vanda-o noua achizitie

Colectia de orhidee Vanda s-a imbogatit astazi cu o "frumoasa" primita cadou....Este a treia Vanda pe care o avem,celalte doua sunt tot cadouri primite de 8 Martie,in anii precedenti -mititica este luata de aici

Pasiunea pentru orhideele Vanda a inceput acum trei ani,cand apartamentul in care stateam pe atunci era plin de Phalaenopsis,si cautam o orhidee noua ,care sa diversifice colectia.
Am descoperit intr-un search pe net serele de la Akerne Orchids -Belgia  de care m-am indragostit
Prima orhidee - o orhidee Vanda hibrid


A urmat aceasta:
Ultima primita-astazi:
Orhideele Vanda pot creste pana la 1-1,2m inaltime si sunt in general crescute in cosuri sau pe o scoarta de pluta cu radacinile atarnand in jos. Florile vandei sunt de obicei plate si par rotunde deoarece petalele si sepalele au o marime egala. O planta matura  poate inflori de 2  ori pe an, producand pana la 3-4 peduncule  cu 10 flori de 10-15 cm care rezista aproximativ o luna.
Se simte bine in lumina soarelui; ar trebui suspendata de acoperisul serei si pozitionata cat mai aproape de sticla posibil. Orhideea vanda suporta soarele direct dar prefera  lumina indirecta .
 In camera de zi, orhideea vanda ar trebui tinuta la cea mai luminoasa fereastra  si ar trebui mutate in alte camere la schimbarea anotimpului pentru a obtine lumina maxima posibila.

Acestei orhidee  ii place apa multa in timpul sezonului de crestere si daca  sunt crescute in cosuri sau pe scoarta de pluta ar trebui udate in fiecare zi din iunie pana in septembrie. In restul anului nu trebuie lasata sa se usuce, trebuie tinuta umeda in mod echilibrat tot timpul. Dupa inflorire , ii trebuie o  odihna de 2-3 saptamani, permitand plantei sa se usuce in aceasta perioada inainte de a o uda din nou.

Metoda mea de udare este cu  un spray cu apa calduta -radacinile,pana capata culoare verzuie(din gri sidefiu cum arata cand nu sunt udate),din cand in cand adaug in apa de udat  ingrasamant solid ,special pentru orhidee cumparat de la aceeasi firma.O data la 2-3 saptamani pun apa calduta in lighean si le scufund radacinile Vandelor acolo,lasandu-le intre 20-30 minute.Apoi se introduc inapoi in vasele de sticla speciale.La vara vor sta agatate la aer pe terasa.

Niciun comentariu: