Translate

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 26 martie 2014

Gradinita de flori

De cand am inceput constructia casei am stiut ca ne dorim in fata geamului de la bucatarie o "minigradina de flori",separata cu gard mic de plasa de 60 cm inaltime(motivul-catel poznas care atunci cand il apuca alergarile si virajele-uita de flori.....deh ...il iertam ....este vorba de Pinochio,un soi de Border Collie ,care genetic alearga ca nebunul-este o rasa de adunat si paza la oi).
Vorbeam de florile noastre din fata geamului.Am pus bulbi izolati de zambile,branduse de primavara,lalele pitice,muscari,narcise pitice,care in trei ani s-au inmultit teribil,asa ca dupa terminarea infloririi,le culcam la pamant tulpinile si frunzele si , in luna iunie,dupa ce se usuca frunzele si tijele florale-sau ce a mai ramas din ele-ce au scapat de la cules si pun in vaza sau facut cadou,le vom sapa si scoate,separam bulb cu bulb,le lasam in ladite la uscat(asa cum facea si tata) si in toamna le replantam in gradinita.
                                    
                     
Am evitat sa punem lacramioare care desi sunt frumoase,parfumate si gingase,se innmultesc excesiv si riscam sa nu le mai putem controla.
Preferatele mele sunt lalelele pitice(15 cm inaltime)-am ales soiuri pitice in gradinita de flori,pentru ca in zona in care  locuim  vantul bate foarte tare,si riscam ,dupa cate o zi cu rafale de vant ,sa constatam ca din gradina noastra de flori nu mai ramane nimic.Soiurile pitice sunt indicate in aceste cazuri.      
                            

Cat despre fertilizat,toamna imprastiem pe pamantul din gradinta un ingrasamant                 
granular de la Dedeman,de care suntem foate multumiti.Bulbii s-au dezvoltat foarte bine,iar florile indeplinesc toate calitatile-colorit,dezvoltare,inmultire,etc.


Si in final......vedeta...Pinochio.....









6 comentarii:

Sorela spunea...

am asa un chef de Costisa !

Codrina spunea...

Speram sa ne vedem....

Adriana spunea...

Au inflorit toate dupa cum vad! La mine sunt abia imbobocite! Haios catelul, arata ca o vulpe sireata!

Codrina spunea...

Asteptam sa infloreasca zambilele si narcisele....Pinochio este dragalasul nostru alintat.....alaturi de siameza pufoasa si smechera....

cristina spunea...

numai frumuseti ne-ai aratat aici :))
pinochio e un scump!

Codrina spunea...

Multumesc!