Translate

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 23 martie 2014

Permacultura la cartofi-urmare

In urma comentariilor pe care le-am primit atat pe blog cat si pe pagina de facebook,pentru care va multumesc,am constatat ca metoda are si plus-uri si minusuri pe care am incercat sa le indreptam
Un minus mare ar fi faptul ca am pus cartofii pe ziare,asa cum am primit indicatii,si cum am vazut ca fac majoritatea celor care folosesc aceasta metoda.
Dar....ziarele sunt tiparite cu cerneluri,tusuri tipografice,pline de chimicale,iar colile mari de hartie alba la care ma gandeam sa le folosesc ca alternativa,sunt si ele albite chimic.
Asa ca am desfacut stratul de paie ,am indepartat ziarele,si le-am inlocuit cu cartoane subtiri,necolorate,deci in principiu fara foarte multe chimicale.....o varianta mult mai corecta,mi se pare acum.....
Multumesc H...pentru sfaturi si prietenie!
Gradinariti cu drag si spor,chiar daca zilele urmatoare se anunta nu prea propice pentru agricultura in gradina...dar ne ramane cea la scara mai redusa in casa,bibilind rasaduri!

Un comentariu:

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna seara,
Nu-i rea ideea dar nu cred ca ziarele aveau o cantitate atat de mare de substante nocive care sa influenteze calitatea tuberculilor in plus ramele au capacitatea de a filtra mare parte din substantele chimice nocive redand solului vermicompostul( solul prelucrat si imbogatit cu bacterii bune - este demonstrat stiintific de catre japonezi care de aproape zece ani importa din crescatoriile din SUA cantitati uriase de rame tocmai pentru acest scop - curatarea solului in zone poluate cu diverse produse chimice.
O seara minunata.