Translate

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 august 2011

Lamai conservate



Trebuie sa recunosc...imi place foarte mult gustul lamailor murate.Am descoperit acest mod de conservare al lamailor in Egypt,unde aceste muraturi sunt la loc de cinste alaturi de castraveciori si sfecla murata.
Am aflat ulterior ca procedeul este foarte simplu,si la indemana oricui ,mai ales ca in anumite perioade ale anului lamaile sunt mai ieftine ca merele sau alte fructe.
Reteta este foarte simpla,iar modul de preparare foarte usor:

-6 lamai
-2/3 pahar de sare grunjoasa
-1 pahar de suc de lamaie
-1/4 pahar de ulei de masline
-1 ardei iute
-piper,foi de dafin,boabe de mustar


Se oparesc cele 6 lamai 5 minute(pentru a indeparta stratul de ceara de deasupra,dar si pentru a le âface mai moi)-se lasa la racorit.
Se taie lamaile in sferturi,sau 1/8 ,se pun in borcane cu filet,se presara sare deasupra fiecarui borcan,si se imparte sucul de lamaie sa ajunga la toate borcanele.
Se acopera cu capacele si se lasa la temperatura camerei 3-4 zile,agitand borcanele in fiecare zi ,pentru grabi topirea sarii.
In ultima zi se adauga uleiul de masine ,boabele de piper,mustar,si foile de dafin.
Se pun din nou capacele si se dau la camara.
Lamaile murate se pot folosi la friptura de pui,sau la tocanite minunate facute in tajine(vas de lut,specific bucatariei orientale cu capac conic,in care mancarea se gateste la abur).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Interesanta reteta. Nu ai scris cum se pune apa, fierbinte?

Codrina spunea...

Se foloseste apa rece.....conservarea dureaza 6 saptamani.Folosirea apei oparite grabeste procesul de conservare.