Cum " fortam" germinarea semintelor de legume
De ceva timp am tot dat search prin stanga,prin dreapta,pe diferite site-uri in cautarea articolelor cu acest subiect.Confirmarea ca exista si este aplicabila a venit de la o pasionata si priceputa Doamna in "ale gradinaritului"
.Draga mea prietena mi-a confirmat faptul ca etapele premergatoare insamantarii ,aplicabile la tomate,ardei si vinete sunt urmatoare:
-pungutele(plicurile )cu seminte se tin 24 ore la congelator
-apoi 72 ore la frigider
-24 ore la temperatura camerei
Se insamanteaza in banuti de turba ,pahare cu pamant (in casa),sau direct in minisolarul din gradina.
Pentru ca zilele acestea sunt foarte ploioase,nu stiu cum va rezista minisolarul nostru la atata ploaie,cred ca prima tura de rasaduri o vom pune in casa,si a doua in minisolar(sperand la vreme mai buna).
In plus,la aceste etape,dupa cele 24 ore petrecute la temperatura camerei,voi tine semintele cateva ore in apa cu Bionat,
pentru hidratare.
Veti intreba -care este rostul acestor etape:
- este similar variatiilor de temperatura din natura
-grabesc germinarea semintelor
-distrug partial fungii care in ultima vreme au devenit atat de rezistenti la tratamente-in special la tomate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu