Translate

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 februarie 2011

Stiati ca????

Stiati ca rosiile se pot insamanta direct in gradina incepand cu luna martie?marturisesc ..nu am stiut si am crezut ca este o gluma,dar intreband in stanga si in dreapta,am aflat ca este multa lume care face astfel.

In luna marrtie,intr-o zi calduta,se fac cateva straturi care vor fi destinate rosiilor.Se traseaza niste linii drepte cu ajutorul unor sfori si a 2 tarusi,care vor fi noile randuri.

Din 50 in 50 cm,si infing 2-3 seminte de rosii,si se acopera cu pet-uri de pastic de 2,5 litri taiate de la baza,pastrand dopul pentru aerisire.Cand rasadurile cresc 5 cm,se scot dopurile pet-urilor si se aertisesc din cand in cand....

In luna aprilie,spre sfarsit se scot definitiv pet-urile si la o saptamana se stropesc cu piatra vanata.Rasadurile astfel calte vor fi mai viguroase,si vor creste mai repede.Dupa fiecare ploaie se stropesc cu piatra vanata,sau macerat de urzici...mai nou am aflat de maceratul de tataneasa...

Abia astept sa se termine zilele astea de iarna,sa se topeasca zapada si sa ies si eu la treaba in gradina.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua. Ati incercat aceasta varianta de rasaduri? Merg?

Codrina spunea...

Da....parintii mei au folosit aceasta metoda mai multi ani si au constatat ca rasadurile din seminte sub pet sunt foarte viguroase,si ajung din urma pe cele cumparate din piata si plantate cu 2-3 saptamani inainte.Este verificata.