Translate

Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 iunie 2012

Placinta de rubarba

Continuam retele cu rubarba...iata o delicioasa placinta ...mai deosebita prin faptul ca are floie numai deasupra...dar acest aspect nu o face mai putin delicioasa decat altele...dimpotriva......
10 tulpini de rubarba,spalate si taiate in bucatele de 1.5- 2 cm
2-3 mere curatate si taiate bucatele
1/2 pachet de unt taiat cubulete
1 ceasca de  faina(ceasca de cafea mai mare)
2 cesti zahar
-scortisoara macinata-1 lingura

Se amesteca ingredientele uscate-faina,zahar si scoartisoara intr-un castron,se adauga peste ele rubarba si merele taiate

Intr-o tava de 30/20 cm,sau intr-o tava mare de tarta(rotunda-diametru 27 cm) se pune acest amestec de faina+fructe
Deasupra se pun cubulete de unt presarate peste tot peste amestec
Peste unt se intinde aluatul fraged,se sigileaza bine marginile(se lipeste aluatul de marginile tavii)
Cu un cutit se inteapa aluatul ca sa permita eliberarea  aburilor la copt.
Se bate un ou se unge placinta
Deasupra se presara zahar(se va carameliza la copt).
Nu se unge tava(untul se va topi)...umplutura va iesi cleioasa,delicioasa.....
Exista si varianta de post-nu se foloseste ou deasupra,iar in loc de unt se foloseste margarina.
Pofta mare!!!!!!

Se da in cultorul incins 190 grade pana se rumeneste .
Se lasa sa se racoreasca,se serveste calduta cu frisca sau inghetata...este o bunatate
Optional merele se pot inlocui cu  piersici

2 comentarii:

coco spunea...

nu am mancat niciodata rubarba...sunt foarte curioasa !

Codrina spunea...

Delicioasa atunci cand ii dai de gust!Gasesti rubarba la Lidl...zilele astea au o promotie.