Continuam retele cu rubarba...iata o delicioasa placinta ...mai deosebita prin faptul ca are floie numai deasupra...dar acest aspect nu o face mai putin delicioasa decat altele...dimpotriva......
10 tulpini de rubarba,spalate si taiate in bucatele de 1.5- 2 cm
2-3 mere curatate si taiate bucatele
1/2 pachet de unt taiat cubulete
1 ceasca de faina(ceasca de cafea mai mare)
2 cesti zahar
-scortisoara macinata-1 lingura
Se amesteca ingredientele uscate-faina,zahar si scoartisoara intr-un castron,se adauga peste ele rubarba si merele taiate
Intr-o tava de 30/20 cm,sau intr-o tava mare de tarta(rotunda-diametru 27 cm) se pune acest amestec de faina+fructe
Deasupra se pun cubulete de unt presarate peste tot peste amestec
Peste unt se intinde aluatul fraged,se sigileaza bine marginile(se lipeste aluatul de marginile tavii)
Cu un cutit se inteapa aluatul ca sa permita eliberarea aburilor la copt.
Se bate un ou se unge placinta
Deasupra se presara zahar(se va carameliza la copt).
Nu se unge tava(untul se va topi)...umplutura va iesi cleioasa,delicioasa.....
Exista si varianta de post-nu se foloseste ou deasupra,iar in loc de unt se foloseste margarina.
Pofta mare!!!!!!
Se da in cultorul incins 190 grade pana se rumeneste .
Se lasa sa se racoreasca,se serveste calduta cu frisca sau inghetata...este o bunatate
Optional merele se pot inlocui cu piersici
2 comentarii:
nu am mancat niciodata rubarba...sunt foarte curioasa !
Delicioasa atunci cand ii dai de gust!Gasesti rubarba la Lidl...zilele astea au o promotie.
Trimiteți un comentariu